Min Handlekurv

Victoria enstens halssmykke i hvitt gull, 0.10CT TWSI

kr3,990.00

Enkelt og vakkert!

Enstens diamant halssmykke i 14KT (585) hvitt gull med èn diamant på 0,10CT TWSI.
Victoria enstens anheng er enkelt og vakkert og diamanten er festet av seks elegante klør som gjør at diamanten stråler.

Varenummer: D43036-10 Kategorier: , , Stikkord:

Tidløse og vakre
Ordet diamant kommer fra gresk ”adamas” som betyr ”uovervinnelig” eller ”uforgjengelig”. Diamantene vi i dag bærer i våre smykker ble dannet for tusenvis av år siden, dypt nede i jorden, under ekstremt trykk og ved høye temperaturer. Kun ca. 15 % av alle diamanter er av god nok kvalitet til å brukes i smykker.
Det er diamantens ekstreme egenskaper som gjør den så velegnet som smykkesten. Det finnes ingen mineraler som kan konkurrere med diamantens hardhet, noe som gjør at man oppnår en helt spesiell glans når den poleres. I tillegg har diamanten meget gode lysbrytende egenskaper som gjør at den reflekterer lyset maksimalt.
Diamanter er først og fremst kostbare fordi de er sjeldne. Det må flyttes 250 tonn med masse pr. carat og en carat tilsvarer 0,2 gram diamant .

Diamanthuset har enstens halssmykker i fem varianter å velge mellom: Viktoria, Princess, Queen, Carmen og Adele. Alle vakre og tidløse. Og selvsagt leveres våre enstens anheng i 14KT (585) hvitt gull og Viktoria enstens anheng leveres også i gult gull.
Hos oss i Diamanthuset finner du et stort utvalg av enstens halssmykker i alle prisklasser. Best på utvalg. Best på pris.

Chosen Ring Size

Det å kjøpe diamanter er gjerne nytt for mange, slik at vi har satt opp litt informasjon til deg som kjøpet for at du skal finne det rette produktet.

Du har kanskje hørt om diamantens 4 C-er. Carat, Color, Clarity og Cut, eller på norsk; vekt (størrelse), farge, renhet og slipegrad.

Det å sette seg kort inn i disse begrepene vil gjerne spare deg mye tid og penger for å velge den riktige diamanten.

Carat (vekt)

Diamantens vekt blir målt i carat. 1.00 carat tilsvarer 0.20 gram. Jo større carat, jo mer er diamanten verd. Figuren under viser i mm ca. hvor store meget godt slipte rund briljant diamanter er i virkeligheten.

Diamanter-carat-vekt

Color (Farge)

Diamanter kan forekomme i mange forskjellige farger. De vanligste diamantene er hvite. Disse diamantene blir rangert fra D til Z, der D er fargeløs og Z er gulaktig. Fargeløse diamanter er svært sjeldne og har høyere verdi, mens gule diamanter er mer vanlige og har lavere verdi. Dette systemet ble utarbeidet av Gemological Institute of America (GIA), og er det mest brukte systemet på verdensbasis inkludert det norske markedet.

Under foreligger beskrivelse av de ulike fargegradene.

River 

Fargeløs og usedvanlig sjelden hvit 

(D/E) 

Top Wesselton 

Fargeløs og sjelden hvit 

(F/G) 

Wesselton 

God hvit farge 

(H) 

Top Crystal 

Meget lett tonet hvit 

(I) 

Crystal 

Lett tonet hvit 

(J) 

Top Cape 

Tonet hvit 

(K/L) 

Cape 

Svakt tonet gul

(M/Z

Vi anbefaler deg å kjøpe diamanter som er hvite, det vil si diamanter som graderes til farge H (Wesselton) eller høyere.

Clarity (Klarhet)

De aller fleste diamanter har små eller store inneslutninger, også kalt uklarheter. Jo mindre inneslutninger det er i en diamant jo høyere er verdien på diamanten. Inneslutningene kan forekomme i forskjellige farger og former. Diamantens renhetsgrad fastsettes ved å studere diamanten under 10X forstørrelses lupe.

Dagens graderingssystem er utarbeidet av Gemological Institute of America (GIA). Under foreligger beskrivelse av de ulike renhetsgradene, som blir brukt over hele verden. Det finnes ikke to helt like diamanter med helt like inneslutninger.

IF 

Ingen indre særtegn 

VVS 

Meget, meget små indre særtegn 

VS 

Meget små indre særtegn 

SI 

Små særtegn 

PI 

Indre særtegn som vanskelig kan sees uten lupe 

PII 

Indre særtegn som en øvet iakttager kan se med det blotte øye

Cut (Slipegrad)

Den fjerde C-en som avgjør diamantens kvalitet, er måten diamanten er slipt på. Slipegraden refererer til diamantens proporsjoner, og er den eneste av de fire C-ene som er direkte påvirket av mennesker, i motsetning til å være påvirket av naturen. Diamanten med høyere slipegrad har høyere verdi enn de med lav slipegrad. Slipegraden avgjør lysrefleksjonen i diamanten, noe som er meget viktig for diamantens utseende og glans. Slipegrad er ofte undervurdert og ikke oppgitt hos mange forhandlere. Dette mener vi er en feil og vi anbefaler deg å unngå å handle diamanter av forhandlere som har valgt å holde slipegraden skjult.

Diamanter blir slipt i et visst antall fasetter, med separate flate overflater. De er basert på en matematisk formel, som bestemmer de eksakte proporsjoner, vinkler og plassering av fasettene, for å få en best mulig lysrefleksjon i diamanten.

Slipegraden deles opp i flere kategorier: Excellent (Utmerket), Very Good (Meget god), Good (God), Fair (Rimelig) og Poor (Dårlig).

Rull til toppen