Ta godt vare på dine diamanter


Diamantringer i mange variasjoner

Diamanter bør oppbevares i en egnet smykkeboks eller et skrin. De må helst ikke ligge løst da de kan lage riper på andre smykker. Diamanter kan lett bli skitne og støvete og kremer, pudder og såpe reduserer glansen. Regelmessig rengjøring er derfor fornuftig. Hos gullsmeden får du kjøpt egnet rensemiddel. Du kan også benytte et mildt rengjøringsmiddel oppløst i vann. Dypp smykket i oppløsningen og skrubb det forsiktig med en myk børste. Skyll med rent vann og tørk med en myk klut.


Husk at ringen og klørne rundt diamanten er laget av metall og derfor slites. Selv om diamanten er det hardeste mineral vi kjenner og derfor uslitelig, kan det gå skår ved hardt bruk. La gullsmeden derfor jevnlig kontrollere dine diamantsmykker.


Diamantringer som brukes ofte eller daglig, vil vi anbefale deg å få sjekket cirka en gang i året. Kom gjerne innom våre butikker så kan vi også rense og pusse opp diamantringen og de øvrige smykkene dine slik at de vil skinne som nye. Gull og sølv er ”myke” metaller som slites ved bruk.