Frierring og forlovelsesring

diamantringer som ligger på en gammel treplanke

En enstensring er det klassiske, romantiske valget. Her brukes det kun én juvel. Det kan være smaragd, rubin, topas, ametyst eller safir, men det klart vanligste er diamant. ”Diamonds are forever” – så symbolverdien er klar.

Enstensringer kan enkelt justeres i størrelsen, så dersom du er usikker på hva som er riktig ringstørrelse er det et godt valg.

Allianseringer kalles også rekkeringer og har flere diamanter. Noen har diamanter rundt hele ringen. Det er ikke uvanlig å bruke en alliansering med én diamant og så fylle på med flere diamanter for hver bryllupsdag, fødsler eller andre spesielle anledninger.

Hos de som er i 50-årene i dag var det vanlig at forlovelsesring og giftering var en og samme ring. I dag velger de fleste menn å fri med en diamantring. Så går man sammen om å velge gifteringer.

Fortsatt er det sånn at flertallet av oss maks frir en gang i løpet av livet. Det skal være høytid og personlighet over det. Finn din måte å fri på, men de fleste damer vi kjenner liker klassikerne. Solnedgang. Blomster. God mat. Vakker musikk. Og, selvsagt, en nydelig diamantring.

Vi synes det er romantisk og rørende når frieriet er en overraskelse. Men gjør man det i påsyn av andre, bør man ha snakket grundig sammen på forhånd, og være mer enn rimelig sikker på å få ”ja”. Hvis ikke kan det bli ubehagelig både for den som frir og den som blir fridd til.

Størst av alt er kjærligheten. Lykke til!