Min Handlekurv

-40%

Diamant halssmykke med hjerte i hvitt gull, 0.08CT TWSI

kr7,990.00 kr4,790.00

Hjerte smykke i hvitt gull med diamanter.

Vakkert hals smykke formet som et hjerte i 14KT (585) hvitt gull med diamanter på halve hjertet på tilsammen 0,08CT TWSI.

Varenummer: 13254w Kategorier: , , Stikkord:

Hjerte smykke i hvitt gull med diamanter.

Vakkert hals smykke formet som et hjerte i 14KT (585) hvitt gull med diamanter på halve hjertet på tilsammen 0,08CT TWSI.

Farge

Diamond carat CT

Sten

Type

Det å kjøpe diamanter er gjerne nytt for mange, slik at vi har satt opp litt informasjon til deg som kjøpet for at du skal finne det rette produktet.

Du har kanskje hørt om diamantens 4 C-er. Carat, Color, Clarity og Cut, eller på norsk; vekt (størrelse), farge, renhet og slipegrad.

Det å sette seg kort inn i disse begrepene vil gjerne spare deg mye tid og penger for å velge den riktige diamanten.

Carat (vekt)

Diamantens vekt blir målt i carat. 1.00 carat tilsvarer 0.20 gram. Jo større carat, jo mer er diamanten verd. Figuren under viser i mm ca. hvor store meget godt slipte rund briljant diamanter er i virkeligheten.

Diamanter-carat-vekt

Color (Farge)

Diamanter kan forekomme i mange forskjellige farger. De vanligste diamantene er hvite. Disse diamantene blir rangert fra D til Z, der D er fargeløs og Z er gulaktig. Fargeløse diamanter er svært sjeldne og har høyere verdi, mens gule diamanter er mer vanlige og har lavere verdi. Dette systemet ble utarbeidet av Gemological Institute of America (GIA), og er det mest brukte systemet på verdensbasis inkludert det norske markedet.

Under foreligger beskrivelse av de ulike fargegradene.

River Fargeløs og usedvanlig sjelden hvit (D/E)
Top Wesselton Fargeløs og sjelden hvit (F/G)
Wesselton God hvit farge (H)
Top Crystal Meget lett tonet hvit (I)
Crystal Lett tonet hvit (J)
Top Cape Tonet hvit (K/L)
Cape Svakt tonet gul (M/Z

Vi anbefaler deg å kjøpe diamanter som er hvite, det vil si diamanter som graderes til farge H (Wesselton) eller høyere.

Clarity (Klarhet)

De aller fleste diamanter har små eller store inneslutninger, også kalt uklarheter. Jo mindre inneslutninger det er i en diamant jo høyere er verdien på diamanten. Inneslutningene kan forekomme i forskjellige farger og former. Diamantens renhetsgrad fastsettes ved å studere diamanten under 10X forstørrelses lupe.

Dagens graderingssystem er utarbeidet av Gemological Institute of America (GIA). Under foreligger beskrivelse av de ulike renhetsgradene, som blir brukt over hele verden. Det finnes ikke to helt like diamanter med helt like inneslutninger.

IF Ingen indre særtegn
VVS Meget, meget små indre særtegn
VS Meget små indre særtegn
SI Små særtegn
PI Indre særtegn som vanskelig kan sees uten lupe
PII Indre særtegn som en øvet iakttager kan se med det blotte øye

Cut (Slipegrad)

Den fjerde C-en som avgjør diamantens kvalitet, er måten diamanten er slipt på. Slipegraden refererer til diamantens proporsjoner, og er den eneste av de fire C-ene som er direkte påvirket av mennesker, i motsetning til å være påvirket av naturen. Diamanten med høyere slipegrad har høyere verdi enn de med lav slipegrad. Slipegraden avgjør lysrefleksjonen i diamanten, noe som er meget viktig for diamantens utseende og glans. Slipegrad er ofte undervurdert og ikke oppgitt hos mange forhandlere. Dette mener vi er en feil og vi anbefaler deg å unngå å handle diamanter av forhandlere som har valgt å holde slipegraden skjult.

Diamanter blir slipt i et visst antall fasetter, med separate flate overflater. De er basert på en matematisk formel, som bestemmer de eksakte proporsjoner, vinkler og plassering av fasettene, for å få en best mulig lysrefleksjon i diamanten.

Slipegraden deles opp i flere kategorier: Excellent (Utmerket), Very Good (Meget god), Good (God), Fair (Rimelig) og Poor (Dårlig).

Rull til toppen