Min Handlekurv

Diamant ørepynt i hvitt gull, 0.25CT TWSI

kr12,998.00

Allianse ørepynt!

Moderne allianse ørepynt i 14KT (585) hvitt gull med syv diamanter på hver ørering, på til sammen 0,25CT TWSI.
Vakre øreringer diamanter fattet med fire kraftige klør.

Varenummer: D412837-30 Kategorier: , , Stikkord:

Allianse ørepynt!

Moderne allianse ørepynt i 14KT (585) hvitt gull med syv diamanter på hver ørering, på til sammen 0,30CT TWSI.
Vakre øreringer diamanter fattet med fire kraftige klør.

Chosen Ring Size

Det å kjøpe diamanter er gjerne nytt for mange, slik at vi har satt opp litt informasjon til deg som kjøpet for at du skal finne det rette produktet.

Du har kanskje hørt om diamantens 4 C-er. Carat, Color, Clarity og Cut, eller på norsk; vekt (størrelse), farge, renhet og slipegrad.

Det å sette seg kort inn i disse begrepene vil gjerne spare deg mye tid og penger for å velge den riktige diamanten.

Carat (vekt)

Diamantens vekt blir målt i carat. 1.00 carat tilsvarer 0.20 gram. Jo større carat, jo mer er diamanten verd. Figuren under viser i mm ca. hvor store meget godt slipte rund briljant diamanter er i virkeligheten.

Diamanter-carat-vekt

Color (Farge)

Diamanter kan forekomme i mange forskjellige farger. De vanligste diamantene er hvite. Disse diamantene blir rangert fra D til Z, der D er fargeløs og Z er gulaktig. Fargeløse diamanter er svært sjeldne og har høyere verdi, mens gule diamanter er mer vanlige og har lavere verdi. Dette systemet ble utarbeidet av Gemological Institute of America (GIA), og er det mest brukte systemet på verdensbasis inkludert det norske markedet.

Under foreligger beskrivelse av de ulike fargegradene.

River 

Fargeløs og usedvanlig sjelden hvit 

(D/E) 

Top Wesselton 

Fargeløs og sjelden hvit 

(F/G) 

Wesselton 

God hvit farge 

(H) 

Top Crystal 

Meget lett tonet hvit 

(I) 

Crystal 

Lett tonet hvit 

(J) 

Top Cape 

Tonet hvit 

(K/L) 

Cape 

Svakt tonet gul

(M/Z

Vi anbefaler deg å kjøpe diamanter som er hvite, det vil si diamanter som graderes til farge H (Wesselton) eller høyere.

Clarity (Klarhet)

De aller fleste diamanter har små eller store inneslutninger, også kalt uklarheter. Jo mindre inneslutninger det er i en diamant jo høyere er verdien på diamanten. Inneslutningene kan forekomme i forskjellige farger og former. Diamantens renhetsgrad fastsettes ved å studere diamanten under 10X forstørrelses lupe.

Dagens graderingssystem er utarbeidet av Gemological Institute of America (GIA). Under foreligger beskrivelse av de ulike renhetsgradene, som blir brukt over hele verden. Det finnes ikke to helt like diamanter med helt like inneslutninger.

IF 

Ingen indre særtegn 

VVS 

Meget, meget små indre særtegn 

VS 

Meget små indre særtegn 

SI 

Små særtegn 

PI 

Indre særtegn som vanskelig kan sees uten lupe 

PII 

Indre særtegn som en øvet iakttager kan se med det blotte øye

Cut (Slipegrad)

Den fjerde C-en som avgjør diamantens kvalitet, er måten diamanten er slipt på. Slipegraden refererer til diamantens proporsjoner, og er den eneste av de fire C-ene som er direkte påvirket av mennesker, i motsetning til å være påvirket av naturen. Diamanten med høyere slipegrad har høyere verdi enn de med lav slipegrad. Slipegraden avgjør lysrefleksjonen i diamanten, noe som er meget viktig for diamantens utseende og glans. Slipegrad er ofte undervurdert og ikke oppgitt hos mange forhandlere. Dette mener vi er en feil og vi anbefaler deg å unngå å handle diamanter av forhandlere som har valgt å holde slipegraden skjult.

Diamanter blir slipt i et visst antall fasetter, med separate flate overflater. De er basert på en matematisk formel, som bestemmer de eksakte proporsjoner, vinkler og plassering av fasettene, for å få en best mulig lysrefleksjon i diamanten.

Slipegraden deles opp i flere kategorier: Excellent (Utmerket), Very Good (Meget god), Good (God), Fair (Rimelig) og Poor (Dårlig).

Rull til toppen